Què és Ganiveteria Roca


empresa2

Ganiveteria Roca és una botiga especialitzada en eines de tall d’alta qualitat. Entre els més de 9.000 articles és difícil no trobar un instrument apropiat per a cada ocasió. Hi ha ganivets, tisores i navalles professionals i de col.leccionisme, articles per a la cura personal, d’ús domèstic, d’aventura, per al sector hoteler, sanitari o de la confecció i, especialment, navalles d’afaitar, el producte que va iniciar la popularitat de Can Solingen, com també és coneguda.

Creada el 1911 per Ramon Roca, ha estat dirigida per membres d’aquesta família fins a l’any 2000, quan ha passat a ser administrada per un grup de ganiveters. Ganiveteria Roca continua compabilitzant la tradició artesana del gremi de daguers i la seva afició per la feina ben feta, amb la modernització de l’ofici d’acord amb les noves tècniques. D’aquí que mantingui un taller propi d’esmolat i de reparació i fabricació de peces per encàrrec, que formi els seus dependents –veritables experts en eines de tall–, i que comercialitzi una marca pròpia del grup de ganiveters al que pertany: Esteel.

Referent a Barcelona


empresa1

Aquest fou el cas de Ramon Roca i Santamaria, que aprengué el mestratge a Alemanya i a França i que, en tornar, obrí una botiga i un taller, el 13 de novembre del 1911, al número 10 de la plaça de Sant Josep Oriol, amb el seu germà Josep.

Ramon Roca, fill de Cardona, havia après l’ofici de daguer a Ripoll i al taller de dagueria del seu oncle, Joan Santamaria, al barceloní carrer d’Escudellers. El seu caràcter emprenedor el va portar a conèixer les noves tècniques al taller de Monsieur Avelin, a París, i a visitar les millors fàbriques de Solingen, dos centres capdavanters en aquest ofici.

L’experiència a l’estranger li va permetre d’ésser el primer en fabricar artesanalment navalles d’afaitar i bisturís d’alta qualitat. Per fer-ho, va encarregar a la casa Aubert Duval, de París, una enclusa especial, la mateixa que actualment presideix la botiga, a fi de satisfer la demanda dels clients professionals, i va iniciar la importació de peces europees de primera qualitat, tot obtenint una popularitat que es va estendre arreu del país.

Garantia i certificació


empresa3

Els aparadors de Ganiveteria Roca han estat guardonats en vàries ocasions.

L’empresa ha rebut també el Premi Pimec de 1991 a dones empresàries i “La Placa Emblemàtica” de l’Ajuntament de Barcelona en reconeixement a “la continuitat de Ganiveteria Roca, un negoci gairebé centenari”.

L’establiment forma part dels escollits per l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida de Barcelona com “Guapos per sempre”, per haver sabut, davant el repte de la modernització, preservar la seva identitat, mantenir-se fidels a la seva professió i també a la seva imatge externa, fins esdevenir referents indiscutibles de la vitalitat i el caràcter de la ciutat.

Proveïdors


empresa3

A Ganiveteria Roca, la importació des dels seus inicis d’eines de tall de les fàbriques més acreditades d’Europa: Dreizack, Dovo, Dreitrum d’Alemanya; Laguiole de França; Victorinox de Suïssa; Omega d’Itàlia, o Fiskars, de Finlàndia, li ha atorgat el seu prestigi professional.

Treballem amb les millors marques i proveïdors, oferint productes de qualitat i garantia.

Treballem amb les principals marques:

Aitor, arcos, dreiturm, dovo, fiskars, global, kai, Kyocera, moser, omega, rubis, sam, victorinox, wasa, wusthof

I d’altres també molt importants:

Boker, boj, 3 claveles, crkt, credo, cunill, dastra dick, dalia, miralls cam, exposito, Fischer, fox, frosts, garuti, gsd, idurgo, ilsa, jaguar, jamotec, joker, laguiole forge, laguiole aubrac, leatherman, led lenser, Leopold, lekue, maserin, marcato, menu, microplane, myrsol, moller, muela, nieto, niroflex, nontron, nogent, opinel, pallares, Peugeot, premax, promed, proraso, pujadas, pulltex, ritter, Robert david, rosle, le creuset, silicomart, spyderco, swann Norton, thiers, vacuvin, Valera, westmark, woll i zyliss.