Com fer un bon afaitat clàssic amb navalla (per Ganiveteria Roca)

Client amic, vosté preteén afaitar-se amb navalla… És aquesta una eina de les més antigues que existeixen per aquest ús. És de gran importància que l’usi adequadament i tingui molt de compte en el seu manteniment. La navalla d’afaitar és l’eina de més tall; és dura, però és molt sensible.

Com funciona la navalla d’afaitar clàssica

Client amic, vosté preteén afaitar-se amb navalla…És aquesta una eina de les més antigues que existeixen per aquest ús. És de gran importància que l’usi adequadament i tingui molt de compte en el seu manteniment. La navalla d’afaitar és l’eina de més tall; és dura, però és molt sensible.

Existeixen diferentes mides de navalles, d’amplada, llargada i gruix, però aquestes guarden tal proporció que donen la posició i seguretat de l’eina al moment d’aplicar-la a la cara.

L’ús de la navalla

Obri la navalla fins que quedi el mànec en posició vertical i la fulla horitzontal, aquesta, la fulla, a l’afaitar ha de quedar paral·lela a la cara. Col·loqui el dit polze a sota la cua de la fulla, en l’angle que forma aquesta i, a sobre, l’index amb el dit mitjà; a l’altre costat del mànec, posi l’anular en el suport final.

Per assolir un bon afaitat, és aconsellable de fer una primera passada de dalt a baix, direcció de pel, i una segona de baix a dalt, a contra pél. Una vegada llest de l’afaitat, tregui el sabo de la navalla i eixugui-la bé.

L’ús del suavitzador

La navalla sofreix una alteració del tall en cada afaitat; això fa imprescindible l’afinat despres de cada ús.

Convé de posar al suavitzador una pasta especial; aquesta s’aplica d’una manera compacta i ben estesa per tot el llarg d’una banda. Passat un temps, la pasta s’endureix i cal posar-ne de nova. Tregui amb l’esquena d’un ganivet la pasta vella i repeteixi l’operació segons les indicacions anteriors.

Passi la navalla per sobre la corretja per les dues cares del tall, girant-la sempre pel llom; en posició diagonal, ben plana i suau. De primer, pel costat de la pasta (3 o 4 vegades) i després pel costat de la pell neta; en aquest pot passar-la més, fins que quedi fina i suau.

Consells pràctics

Recordi: BARBA BEN REMULLADA ÉS MIG AFAITADA

Després de ben ensabonada la cara, comenci per afaitar les galtes, abans de fer el sota barba, remulli-la novament, mentre faci unes passades de la navalla pel suavitzador, i continuï fins acabar un afaitat que serà perfecte.

Tingui en ús dues navalles:

  • Ampla nº 14 per la primera passada
  • Estreta nº 13 per la segona

I quan la navalla no talli, nosaltres l’esmolarem, i nova una altre vegada!

Saber més sobre com utilitzar les navalles d’afaitar

Vingui a la nostra botiga on un professional li explicarà tot referent a com utilitzar les navalles d’afaitat!